İçeriğe geç

Burdur Neden Gelişmemiştir

Burdur neden gelişmiyor?

Depremin yol açtığı kayıpların yanı sıra yarattığı korku, Burdur’un zengin halkının çevre illere ve büyük şehirlere göç etmesine ve olası yatırımlar için Burdur’dan uzak durmasına neden oldu. Burdur’un zengin halkı, yatırımlarını Burdur’a yapmayarak tarih boyunca Burdur’un gelişiminde ters bir rol oynadı.

Burdur gelişmiş mi?

2017 yılı verileri esas alınarak 2019 yılında yayımlanan İller ve Bölgeler Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması – SEGE 2017’ye göre, ülkemiz illeri arasında 32. sırada yer alan Burdur, 3. düzeyde gelişmiş iller (T.C.

Burdur neden il oldu?

Birinci Dünya Savaşı’nın yenilgisinden sonra İtalyanlar Antalya’ya asker çıkardılar. Burdur’a gelip merkezi bir komutanlık kurdular. Burdur, düşman ülkeden kovulduktan sonra kurulan yeni Türkiye Cumhuriyeti’nde 1923’te il olarak yerini aldı.

Burdur’un geçim kaynağı nedir?

Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan Burdur, son yıllarda mermer ve doğal taş sektöründe önemli ilerlemeler kaydetmiştir. İlimizin ekonomisinin yüzde 40’ını süt üretimi ve buna bağlı bitkisel üretime dayalı hayvancılık oluşturmaktadır.

Burdur il olmadan önce nereye bağlıydı?

1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya Eyaletinden ayrılarak Konya Eyaleti’nin Isparta Valiliği’ne bağlandı. Bu bağımlılık 1850 yılına kadar sürdü. Daha sonra özellikle Saden’in oğlu Hacı İsmail Ağa, Burdur’u sancak yapmaya çalıştılar ve 1872 yılında Burdur sancak oldu.

Burdur mu büyük Bucak mı?

Bucak, Antalya yolu üzerinde yer alır ve Burdur’un en büyük ilçesidir. Mevcut nüfusu 66.156’dır. Bucak, Burdur’un sanayi merkezidir.

Türkiye’nin en gelişmiş ilçesi neresi?

Türkiye’de ilçelerin sosyoekonomik gelişmişliğini, kentleşme oranı, üniversite mezuniyet oranı, kişi başına düşen doktor sayısı ve POS cihazı sayısı gibi verilerle ölçen araştırmaya göre, Türkiye’nin en gelişmiş ilçesi İstanbul Şişli oldu.

Burdur’un en güzel ilçesi hangisi?

Burdur’un en güzel ilçesi hangisidir? Burdur’un en güzel ilçesi olan Yeşilova, Salda Gölü’nün burada bulunması nedeniyle şehrin en turistik noktasıdır.

Türkiye’nin en gelişmiş şehri neresidir?

Türkiye’nin gelişmişlik sırasına göre il merkezlerinin listesiSıraİlPuan1İstanbul-0.0612Ankara-0.0853İzmir-0.1134Kocaeli-0.13737 satır daha

Burdur öğrenci şehri mi?

Şehrimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı özel okul sayısının artıramayacağı düzeydedir. Öğrencilerin çabaları, öğretmenlerin özverili çalışmaları, velilerin farkındalığı ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının desteği sayesinde Burdur, eğitim alanında Türkiye’nin marka şehri olarak anılmaya devam edecektir.

Burdur kim fethetti?

Türklerin, antik çağda Pisidya olarak adlandırılan Burdur bölgesine gelişi, 1071 Malazgirt zaferine dayanır. Günümüzdeki Burdur toprakları, 1391 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına katılmış, 1872 yılında Burdur Sancağı kurulmuştur.

Burdur Kışın soğuk mu?

İlin iklimi genelde kışları soğuk ve yağışlı, yazları ise sıcak ve kuraktır.

Burdurda en iyi ne yetişir?

Üretimde tahıllar ve yem bitkileri ön plandadır, bunu endüstriyel bitkiler takip eder. Ülke üretiminin %4’ünü oluşturan İnsuyu bölgesinin yeşil fasulye üretimi, Türkiye üretiminde 8. sırada yer almaktadır. Fasulye hasat dönemindeki pazar payının dörtte biri bu bölge tarafından karşılanmaktadır.

Burdur’un havası temiz mi?

Bugünün Hava Kalitesi – Burdur, Burdur Hava kalitesi kabul edilebilir düzeydedir, ancak bazı kirleticiler hava kirliliğine karşı alışılmadık derecede hassas olan az sayıda insanda daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Burdur’un özellikleri nelerdir?

Burdur, güneyde Antalya, batıda Denizli, güneybatıda Muğla, doğu ve kuzeyde Isparta ve Afyon illeriyle çevrilidir. İlin yüzölçümü 7.176 km² olup, rakımı 950 metredir. İl topraklarının %60,6’sı dağlık, %2,7’si plato, %19’u ova ve %17’si ovadır.

Burdurun soyu nereden gelir?

Burdur şehrini kuran Türkmen aşiretlerinden biri olan Kınalı aşiretinin mensupları burayı bulduklarında, bölgenin güzelliğini gördüklerinde “Cennet burada. Burada kalın” dediler. “Burada durun!” dediler. Zamanla halk arasında kelime “Burdur”a dönüştü.

Burdurda en çok ne yetişir?

Üretimde tahıllar ve yem bitkileri ön plandadır, bunu endüstriyel bitkiler takip eder. Ülke üretiminin %4’ünü oluşturan İnsuyu bölgesinin yeşil fasulye üretimi, Türkiye üretiminde 8. sırada yer almaktadır.

Burdur kurak mı?

İlin iklimi genelde kışları soğuk ve yağışlı, yazları ise sıcak ve kuraktır.

Burdur ili nasıl bir yer?

Genel Bilgiler / Rehber. Akdeniz’de bulunan ve Antalya’dan yüksek dağlarla ayrılan Burdur, 300 yıllık bir tarihe sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir